Want to explore NATURE?

De Slikken van Flakkee is een natuurreservaat tussen Goedereede en Herkingen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Als je geluk hebt zie je de Heckrunderen of Fjordenpaarden. In de zomermaanden zijn er excursies en kan je een tocht met de huifkar maken. www.vvvzeeland.nl

Hompelvoet en Veermansplaat zijn onbewoonde bloemrijke eilanden in het Grevelingenmeer. Ze zijn alleen met een bootje te bereiken, waardoor ze het bezoeken meer dan waard zijn. Misschien spot je onderweg nog wel een zeehond! Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van west-Europa. www.natuurgebieden.nl

Kwade Hoek is een dynamisch getijdengebied binnen de Duinen van Goeree. Het werd vroeger 'de kwaaien hoek' genoemd vanwege de verraderlijke stroming en zandbanken voor de kust. Er zijn veel broedende vogels. Niet voor niets onderdeel van Natuurmonumenten. www.natuurmonumenten.nl